iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Spaghetti z klopsikami i mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Spaghetti z klopsikami i mozzarellą

Spaghetti z klopsikami i mozzarellą

Składniki:

Spaghetti z klopsikami i mozzarellą

 

  • 1 opakowanie makaron spaghetti,
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula,
  • 1/2 szt czerwone chilli,
  • olej,
  • 25 dag mięso mielone,
  • 1 szt jajko,
  • bułka tarta,
  • 1 kulka mozzarella,
  • pieprz biały P
  • Sól morska- MŁYNEK,
  • przyprawa do dań włoskich Podravka

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti z klopsikami i mozzarellą
Makron gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy dajemy łyżkę oliwy z oliwek i odstawiamy. Czosnek siekamy , cebule obieramy i kroimy drobno, chilli myjemy usuwamy pestki kroimy drobniutko. Na patelni na oleju podsmażamy czosnek, cebule i chilli. Dodajemy pomidory pokrojone z puszki -mieszamy. Doprawiamy sola ,pieprzem i przyprawą do dań włoskich. Gotujemy na małym ogniu ok 10 min. Do mięsa mielonego najlepiej jagnięcina i wołowina pół na pół dodajemy sól,pieprz jajko i wyrabiamy mięso. formujemy małe kuleczki i obsmażamy je na patelni gdy są złote dodajemy je do sosu. Razem gotujemy kilka minut. Sos serwujemy z klopsikami i sosem ozdabiamy kawałkami mozzarelli.