Sposób przygotowania:
Spaghetti z klopsikami i mozzarellą
Makron gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy dajemy łyżkę oliwy z oliwek i odstawiamy. Czosnek siekamy , cebule obieramy i kroimy drobno, chilli myjemy usuwamy pestki kroimy drobniutko. Na patelni na oleju podsmażamy czosnek, cebule i chilli. Dodajemy pomidory pokrojone z puszki -mieszamy. Doprawiamy sola ,pieprzem i przyprawą do dań włoskich. Gotujemy na małym ogniu ok 10 min. Do mięsa mielonego najlepiej jagnięcina i wołowina pół na pół dodajemy sól,pieprz jajko i wyrabiamy mięso. formujemy małe kuleczki i obsmażamy je na patelni gdy są złote dodajemy je do sosu. Razem gotujemy kilka minut. Sos serwujemy z klopsikami i sosem ozdabiamy kawałkami mozzarelli.