jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Spaghetti z łososiem i szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 16

Danie powstaje bardzo szybko i równie szybko znika. Poza sezonem na młody szpinak makaron wykonuje z mrożonego szpinaku.

Spaghetti z łososiem i szpinakiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Spaghetti z łososiem i szpinakiem

Składniki

  • ok 300 gram makaronu spaghetti,
  • 300 gram młodego szpinaku,
  • 300 gram łososia surowego,
  • 1 łyżka mascarpone,
  • 6 pomidorków koktajlowych,
  • świeżo mielony kolorowy pieprz,
  • świeżo mielona sól morska,
  • olej do smażenia,
  • sok wyciśnięty z połowy cytryny,
  • przyprawa warzywko,
  • koperek do dekoracji i posypania

Sposób przygotowania:

Spaghetti z łososiem i szpinakiem

ETAP 1

Spaghetti z łososiem i szpinakiem
pokrojona rybę doprawiamy

Z ryby ściągamy skórkę i kroimy ją w dość dużą kostkę. Następnie skrapiamy sokiem z cytryny i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i warzywkiem. Gotową smażymy na oleju, po czym wyciągamy ją na talerz.

ETAP 2

Spaghetti z łososiem i szpinakiem
Ugotowany makaron odsączamy z wody

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Gotowy odcedzamy.

ETAP 3

Spaghetti z łososiem i szpinakiem
Osączony szpinak kroimy na mniejsze części

Szpinak przepłukujemy i osuszamy. Gotowy delikatnie siekamy na mniejsze części i przysmażmy około 5 minut na oleju spod łososia.

ETAP 4

Spaghetti z łososiem i szpinakiem
Do szpinaku dodajemy przysmażoną rybę!

W trakcie smażenia doprawiamy do smaku. Pod koniec dodajemy serek mascarpone oraz łososia. Całość delikatnie podgrzewamy, po czym zdejmujemy z ognia.

ETAP 5

Spaghetti z łososiem i szpinakiem
Całość łączymy z makaronem

Do szpinaku z łosiem dodajemy makaron oraz pokrojone na mniejsze części pomidorki. Danie delikatnie mieszamy i porcjujemy na talerze.


Tagi:

szpinak