Sposób przygotowania:
Spaghetti z łososiem i szpinakiemETAP 1
Z ryby ściągamy skórkę i kroimy ją w dość dużą kostkę. Następnie skrapiamy sokiem z cytryny i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i warzywkiem. Gotową smażymy na oleju, po czym wyciągamy ją na talerz.
ETAP 2
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Gotowy odcedzamy.
ETAP 3
Szpinak przepłukujemy i osuszamy. Gotowy delikatnie siekamy na mniejsze części i przysmażmy około 5 minut na oleju spod łososia.
ETAP 4
W trakcie smażenia doprawiamy do smaku. Pod koniec dodajemy serek mascarpone oraz łososia. Całość delikatnie podgrzewamy, po czym zdejmujemy z ognia.
ETAP 5
Do szpinaku z łosiem dodajemy makaron oraz pokrojone na mniejsze części pomidorki. Danie delikatnie mieszamy i porcjujemy na talerze.