Sposób przygotowania:
Spaghetti Eli z łososiem
Filet łososia umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na porcje. Rybę ułożyć w naczyniu,skropić sokiem z limonki,posypać przyprawą do ryb,przykryć i włożyć do lodówki na minimum trzy godziny. Szpinak rozmrozić. Na patelni roztopić masło,dodać szpinak,sól,czosnek granulowany,pieprz i dusić aż odparuje woda. Do szpinaku wlać śmietanę i gotować aż sos lekko zgęstnieje. Patelnię grillową posmarować olejem i i usmażyć na niej flety łososia. Ser cheddar zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. W dużym garnku zagotować wodę ,wrzucić makaron spaghetti,ugotować al dente i odcedzić. Do gorącego makaronu dodać ser i sos szpinakowo - śmietanowy. Całość wymieszać. Makaron wyłożyć na talerze,dodać łososia i od razu podawać. Smacznego!
Nina W.