eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Spaghetti Eli z łososiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Spaghetti z sosem śmietanowo - szpinakowym,grillowanym filetem z łososia i serem cheddar. Danie wyszło pyszne.

Spaghetti Eli z łososiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Spaghetti Eli z łososiem

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti Eli z łososiem
Filet łososia umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na porcje. Rybę ułożyć w naczyniu,skropić sokiem z limonki,posypać przyprawą do ryb,przykryć i włożyć do lodówki na minimum trzy godziny. Szpinak rozmrozić. Na patelni roztopić masło,dodać szpinak,sól,czosnek granulowany,pieprz i dusić aż odparuje woda. Do szpinaku wlać śmietanę i gotować aż sos lekko zgęstnieje. Patelnię grillową posmarować olejem i i usmażyć na niej flety łososia. Ser cheddar zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. W dużym garnku zagotować wodę ,wrzucić makaron spaghetti,ugotować al dente i odcedzić. Do gorącego makaronu dodać ser i sos szpinakowo - śmietanowy. Całość wymieszać. Makaron wyłożyć na talerze,dodać łososia i od razu podawać. Smacznego!
Spaghetti Eli z łososiem
Filet łososia umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na porcje. Rybę ułożyć w naczyniu,skropić sokiem z limonki,posypać przyprawą do ryb,przykryć i włożyć do lodówki na minimum trzy godziny.
Spaghetti Eli z łososiem
Szpinak rozmrozić. Na patelni roztopić masło,dodać szpinak,sól,czosnek granulowany,pieprz i dusić aż odparuje woda.
Spaghetti Eli z łososiem
Do szpinaku wlać śmietanę i gotować aż sos lekko zgęstnieje.
Spaghetti Eli z łososiem
er cheddar zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.