Sposób przygotowania:
Leczo warzywne z żółtą cukinią
Warzywa myjemy i osuszamy a następnie kroimy w kostkę. Cebule obieramy z łusek i również kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy cebulę i czosnek, podsmażamy przez 5 minut mieszając.
Następnie dodajemy pokrojoną paprykę i przesmażamy. Potem dodajemy pokrojoną cukinię i przesmażamy. Dodajemy pokrojonego pomidora i mieszamy razem. Przesmażamy, dodajemy bulion oraz przyprawy. Mieszamy razem i przykrywamy przykrywą. Dusimy razem przez 10 minut.
Zdejmujemy z ognia i podajemy.
Następnie dodajemy pokrojoną paprykę i przesmażamy. Potem dodajemy pokrojoną cukinię i przesmażamy. Dodajemy pokrojonego pomidora i mieszamy razem. Przesmażamy, dodajemy bulion oraz przyprawy. Mieszamy razem i przykrywamy przykrywą. Dusimy razem przez 10 minut.
Zdejmujemy z ognia i podajemy.