Sposób przygotowania:
Paprykowe spaghetti bolognese
Makaron gotujemy al. dente w osolonej wodzie. Odcedzamy i przykrywamy. Czosnek i cebulę obieramy. Czosnek drobno siekamy i rozcieramy na desce szerokim nożem. Cebulę drobno siekamy. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę i szklimy na niej cebulę z czosnkiem. Dodajemy mięso i doprawiamy solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach marchew.
Gdy mięso zmieni kolor dodajemy marchew, posiekaną w kostkę paprykę, seler naciowy, pelatti oraz przecier pomidorowy. Dolewamy około 3/4 szklanki wody i dusimy około 10 minut. Doprawiamy do smaku oregano, sola i pieprzem. Makaron polewamy sosem.
Gdy mięso zmieni kolor dodajemy marchew, posiekaną w kostkę paprykę, seler naciowy, pelatti oraz przecier pomidorowy. Dolewamy około 3/4 szklanki wody i dusimy około 10 minut. Doprawiamy do smaku oregano, sola i pieprzem. Makaron polewamy sosem.