Sposób przygotowania:
Placki z młodej kapusty i ziemniaków
Ziemniaki i cebulę obieramy. Następnie ścieramy na drobnych oczkach tarki i odcedzamy z płynu.
Kapustę, drobno siekamy i dodajemy do odciśniętych wafrzyw, mieszamy.
Dodajemy jajka, przyprawy, mąkę i mieszamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę i nakładamy porcje ciasta na placki. Smażymy na małym ogniu na rumiano z obu stron.
Gotowe placki odsączamy z nadmiaru oliwy. Podajemy.
Kapustę, drobno siekamy i dodajemy do odciśniętych wafrzyw, mieszamy.
Dodajemy jajka, przyprawy, mąkę i mieszamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę i nakładamy porcje ciasta na placki. Smażymy na małym ogniu na rumiano z obu stron.
Gotowe placki odsączamy z nadmiaru oliwy. Podajemy.