Sposób przygotowania:
Spaghetti z wołowiny i warzywKrok 1
Ogórki kiszone myjemy i odcinamy końcówki z obu stron, kroimy drobno. Paprykę czerwona myjemy wycinamy nasionka i kroimy drobno w kosteczkę.
Przekładamy na gorącą patelnie polana oliwą. Dodajemy czosnek sprasowany i smażymy pod przykryciem( podlewamy woda po 15 minutach i dusimy koło 20 minut.
Krok 2
Na drugiej patelni smażymy mięsko wieprzowe i wołowe oczywiście zmielone.
Dodajemy sosik i doprawiamy bazylią i oregano, dolewamy wodę i dusimy do miękkości.( Koło godziny dusiłam wszystko razem).
Krok 3
Makaron gotujemy al dente, odcedzamy i przepłukujemy pod bieżącą wodą.
Makaron dodajemy do naszego sosu i przykrywamy pokrywką, makaron spokojnie dojdzie do siebie przez jakieś 15 minut.
Krok 4
Gotowe spaghetti przekładamy na talerz. Ogórki kiszone kroimy drobno i posypujemy na około naszego dania, podajemy gorące.
Magdalena88
Jagodowa
lalunia
lalunia
Ten ogóreczek nadaje fajnego smaku i mamy coś innego :)