lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Spaghetti z wołowiny i warzyw

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Miałam smak na spaghetti z mięskiem mielonym i hop siup zrobione.Dwa rodzaje mięsa, warzywa i sos .Całość rewelacyjnie smakuje.

Spaghetti z wołowiny i warzyw Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Spaghetti z wołowiny i warzyw

Składniki :

  • oliwa z oliwek - 4 łyżki stołowe
  • czosnek - 4 ząbki
  • woda - 200 ml
  • sól do smaku
  • pieprz biały ziołowy szczypta do smaku
  • oregano na oko tak z łyżeczkę
  • bazylia na oko tak z łyżeczkę
  • łopatka wieprzowa - 250 g
  • mięso wołowe (mielone) - 250 g
  • koncentrat pomidorowy - 200 g
  • ogórki kiszone 6 szt
  • papryka czerwona 1 szt drobno pokrojona

Dodatkowo

  • 3 ogórki kiszone do obsypania dania
  • makaron ( wiecie jaki - nie muszę mówić ) połowę paczuszki

Sposób przygotowania:

Spaghetti z wołowiny i warzyw

Krok 1

Ogórki kiszone myjemy i odcinamy końcówki z obu stron, kroimy drobno. Paprykę czerwona myjemy wycinamy nasionka i kroimy drobno w kosteczkę.

Przekładamy na gorącą patelnie polana oliwą. Dodajemy czosnek sprasowany i smażymy pod przykryciem( podlewamy woda po 15 minutach i dusimy koło 20 minut.

Krok 2

Na drugiej patelni smażymy mięsko wieprzowe i wołowe oczywiście zmielone.

Dodajemy sosik i doprawiamy bazylią i oregano, dolewamy wodę i dusimy do miękkości.( Koło godziny dusiłam wszystko razem).

Krok 3

Makaron gotujemy al dente, odcedzamy i przepłukujemy pod bieżącą wodą.

Makaron dodajemy do naszego sosu i przykrywamy pokrywką, makaron spokojnie dojdzie do siebie przez jakieś 15 minut.

Krok 4

Gotowe spaghetti przekładamy na talerz. Ogórki kiszone kroimy drobno i posypujemy na około naszego dania, podajemy gorące.

Spaghetti z wołowiny i warzyw
Paprykę czerwoną myjemy wycinamy nasionka i kroimy drobno w kosteczkę.
Spaghetti z wołowiny i warzyw
Ogórki kiszone myjemy i odcinamy końcówki z obu stron, kroimy drobno.

Tagi:

danie makaron