Sposób przygotowania:
Kurczak w serowo-jogurtowym sosie z makaronem
1. Mięso oczyszczamy, płuczemy i dokładnie osuszamy, kroimy w kostkę. Na głębokiej i dużej patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy pokrojone mięso, posypujemy ziołami i przyprawami, przesmażamy do ładnego zrumienienia się, podlewamy niewielką ilością gorącej wody i dusimy do miękkości. Wodę odparowujemy. Następnie dodajemy stopniowo jogurt grecki, ser żółty stary na tarce o dużych oczkach, kremowy serek i mozzarellę pokrojoną w kostkę, wszystko mieszamy do połączenia się składników. Przyprawiamy do smaku.
2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie z odrobiną oliwy z oliwek do miękkości. Dokładnie odcedzamy. Makaron dodajemy do sosu i dokładnie mieszamy, ewentualnie przyprawiamy jeszcze do smaku.
3. Danie podajemy udekorowane świeżymi listkami bazylii. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
Danie podajemy od razu, gdy postoi to sos zgęstnieje i wchłonie się w makaron.
2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie z odrobiną oliwy z oliwek do miękkości. Dokładnie odcedzamy. Makaron dodajemy do sosu i dokładnie mieszamy, ewentualnie przyprawiamy jeszcze do smaku.
3. Danie podajemy udekorowane świeżymi listkami bazylii. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
Danie podajemy od razu, gdy postoi to sos zgęstnieje i wchłonie się w makaron.