Sposób przygotowania:
Spaghetti z mulami w sosie winno pomidorowym
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. W rondlu rozgrzać oliwę. Zeszklić na niej cebulę i czosnek. Dodać mule. Smażyć ok. 5 min, cały czas mieszając. Wlać wino, przecier pomidorowy i chili. Dusić na bardzo wolnym ogniu do czasu aż sos zgęstnieje. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Makaron ugotować „ al dente” w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedzić. Wrzucić do rondla z mulami. Wstrząsnąć w celu wymieszania się składników. Podawać na gorąco.
misia5
kołczu
Bahus
Misia i Kołczu...dziękuję za miłe słowa.
Mule kupuję w Makro.
zbysiowa
Resztą się poczęstuję, wygląda zachęcająco:)