Sposób przygotowania:
Spaghetti z parówkami w sosie pomidorowy
Makaron ugotować al'dente w osolonej wodzie, odcedzić, polać 2 łyżkami roztopionego masła i wymieszać. Cebulkę (około 370 gram) osączyć z zalewy, parówki pokroić w plastry. Czosnek oczyścić i zmiażdżyć. Pozostałą porcję masła roztopić i smażyć na nim parówki wraz z cebulką i czosnkiem. Pomidory wyjąć z zalewy, rozgnieść widelcem, ponownie połączyć z zalewą i całość krótko poddusić. Masę pomidorową połączyć z bulionem i koncentratem pomidorowym.Dodać parówki z cebulką, całość gotować na wolnym ogniu ok. 5 minut Doprawić solą i pieprzem. Rzeżuchę umyć, osuszyć i posiekać. Spaghetti podawać z parówkami w sosie, posypane natką pietruszki lub rzeżuchą.