Sposób przygotowania:
Spaghetti z pesto szpinakowym
Nastawiamy wodę na makaron, solimy i gotujemy go al dente, odcedzamy. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy drobno pokrojoną cebulę i smażymy, aż się zeszkli. Przekładamy do wysokiej miski.
Oczyszczony szpinak wrzucamy na roztopione na patelni masło i smażymy kilka minut na małym ogniu. Po tym czasie przekładamy szpinak do zeszklonej cebuli, dodajemy ziarna słonecznika i miksujemy.
Przyprawiamy do smaku, wrzucamy ugotowany makaron, dokładnie mieszamy i nakładamy na talerze.
Posypujemy startym żółtym serem.
Oczyszczony szpinak wrzucamy na roztopione na patelni masło i smażymy kilka minut na małym ogniu. Po tym czasie przekładamy szpinak do zeszklonej cebuli, dodajemy ziarna słonecznika i miksujemy.
Przyprawiamy do smaku, wrzucamy ugotowany makaron, dokładnie mieszamy i nakładamy na talerze.
Posypujemy startym żółtym serem.