Sposób przygotowania:
Spaghetti ze szpinakiem i grana padano
- Makaron gotujemy według wskazań na opakowaniu. Odcedzamy i przykrywamy, aby pozostał ciepły.
- Szpinak wkładamy do garnka, dusimy kilka minut, dodajemy plasterki czosnku, muszkatołową, mieszamy. Gdy odparuje woda dodajemy: sól, pieprz i gałkę, mieszamy, a następnie gasimy płomień.
- Makaron dodajemy do szpinaku, mieszamy starannie, by w całości został oblepiony.
- Przekładamy do misek i posypujemy serem. Buon appetito!
- Szpinak wkładamy do garnka, dusimy kilka minut, dodajemy plasterki czosnku, muszkatołową, mieszamy. Gdy odparuje woda dodajemy: sól, pieprz i gałkę, mieszamy, a następnie gasimy płomień.
- Makaron dodajemy do szpinaku, mieszamy starannie, by w całości został oblepiony.
- Przekładamy do misek i posypujemy serem. Buon appetito!
Sarenka