Sposób przygotowania:
Spaghetti z selerem naciowymETAP 1
Cebulę kroimy w kostkę i delikatnie rumienimy na oleju.
ETAP 2
Do zrumienionej dodajemy mięso mielone. Całość smażymy, aż mięso będzie miękkie. W trakcie smażenia doprawiamy go do smaku solą, pieprzem i papryką.
W połowie dodajemy do niego koncentrat pomidorowy.
ETAP 3
Między czasie seler kroimy w paseczki o grubości około 0,5 cm. Pokrojony obsmażamy w niewielkiej ilości oleju na oddzielnej patelni.
ETAP 4
Obsmażony łączymy z gotowym mięsem. Do połączonych składników dodajemy jogurt.
Całość razem podgrzewamy do zredukowania się płynu po dodaniu jogurtu.
Mięso ostatecznie doprawiamy do smaku bazylią i innymi przyprawami.
ETAP 5
Oddzielnie gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu. Ugotowany i odcedzony dodajemy do mięsa. Całość dokładnie mieszamy.
Gotowe danie porcjujemy na talerze. Przed podaniem oprószamy je delikatnie parmezanem i natką pietruszki. Podajemy.
gosiapiotrek23
gusia1000