Sposób przygotowania:
Udka pieczone z marynaty
Udka dokładnie umyć, oczyścić ze zbędnego tłuszczu oraz błonek, osuszyć natrzeć pieprzem i solą. oliwę wymieszać z przyprawami i majerankiem, natrzeć marynatą udka włożyć do lodówki na co najmniej 2 godziny przykryte folią spożywczą.
Udka włożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego oliwą i wstawić do nagrzanego piekarnika 170-180 stopni, piec 40 - 50 minut polewając sosem wytwarzającym sie z pieczenia.
Podawać z ziemniaczkami i surówką lub kluskami i kapustą itp.
Udka włożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego oliwą i wstawić do nagrzanego piekarnika 170-180 stopni, piec 40 - 50 minut polewając sosem wytwarzającym sie z pieczenia.
Podawać z ziemniaczkami i surówką lub kluskami i kapustą itp.
gusia1000