LUBIEGOTOWAC

LUBIEGOTOWAC

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 135]

spaghetti z pulpetami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo sycaca propopzycja na obiad i nie tylko.

spaghetti z pulpetami.

Składniki:

spaghetti z pulpetami.

 

  • 1 opakowanie makaronu spaghetti
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 marchewka
  • 1 seler naciowy
  • 3 pomidory
  • pół puszki kukurydzy konserwowej
  • 4 łyżki oleju
  • 30 dag mielonego miesa
  • bulka tarta
  • sol,pieprz
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 3/4 szklanki szklanki bulionu mięsnego

 

Sposób przygotowania:

spaghetti z pulpetami.
Marchew i seler pokroić w niewielką kostke, pomidory sparzyć, zdjąć skórke i pokroić na mniejsze cząstki. Cebule i czosnek obrać i posiekać. Warzywa wrzucić na patelnie, dodac kukurydze i udusic do miekkosci, przyprawić do smaku, wlac bulion, dodac pomidory i koncentrat. Zagotowac i odstawic. Mieso mielone wymieszac z niewielka iloscia bulki tartej , doprawic do smaku, uformowac male pulpety , po czym usmazyc na oleju na zloto. Makaron ugotowac w/g przepisu na opakowaniu. Ser zolty pokroic w cienkie slupki. Makaron rozlozyc na talerze , polac sosem z pulpetami, posypac serem i udekorowac listkiem bazyli.