Sposób przygotowania:
Spaghetti z sosem cytrynowo-pomidorowym
Pomidory obieramy ze skórki i kroimy na kawałki średniej wielkości, doprawiamy je dwoma łyżkami soku z cytryny, solą i pieprzem. Paprykę kroimy w bardzo drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy, przesmażamy pomidory, dodajemy paprykę. keidy sos zacznie się redukować, dodajemy przeciez i resztę soku z cytryny. Do smaku doprawiamy wszystko cukrem, aby sos nie byl kwaśny , tylko przyjemnie cytrynowy. Dodac możemy także ulubione, włoskie zioła, które pasuja do tego makaronu. Ja podaję go bez sera, lecz pyszne będzie to danie z parmezanem, czy nawet zwykłym żółtym serem, można podać je także jako zapieczone pod pierzynką sera danie z piekarnika, zależy to już od naszej wyobraźnie. Smak sosu jednak jest niepowtarzalny :)