cassia6

cassia6

Szef Kuchni
[Przepisów: 39]

spodeczki z pastą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Spodeczki z pastą doskonałe na wykwintne przyjęcia. Proste w wykonaniu.

spodeczki z pastą

Składniki:

spodeczki z pastą

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 puszka tuńczyka
  • pół papryki
  • koperek
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 ugotowane na twardo żółtka
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

spodeczki z pastą
Ciasto pozostawić w lodówce na noc, aby rozmarzło. Rozwałkować na grubość około 0.5 cm, wyciąć z niego 9 spodków, położyć na blasze,piec w temperaturze 220 stopni C na złoty kolor, przestudzić. Tuńczyka i żółtka rozgnieść widelcem, wymieszać z majonezem, przyprawić solą i pieprzem. Masą rybną napełnić spodki, przybrać kawałkami papryki i gałązkami koperku. Smacznego!!!

Tagi:

ciasto