Springrolls

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Springrolls...............................

Springrolls

Składniki:

Springrolls

 

  • 8 arkusików papieru ryżowego
  • 3 ogórki
  • 25 dag makaronu ryżowego (najlepiej nitki)
  • 1 pęczek świeżej bazylii
  • 1 pęczek kolendry
  • 3 łyżki octu ryżowego

Sposób przygotowania:

Springrolls
Ogórki pokrój na długie słupki makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.Zalej octem ryżowym, dodaj posiekaną bazylie i kolędre. Do płaskiej miski wlej ciepłą, przegotowaną wodę i na chwilę zanurz w niej po jednym arkusiku papieru ryżowego. Delikatnie osusz arkusiki na lnianej ściereczce, nakładaj na nie makaron i ogórki, zwijaj dość ciasno w rolki. Każdą rolkę przekrój ukośnie na połowę.

Tagi:

makaron