Sposób przygotowania:
Śródziemnomorska sałatka z kuskusem
Kuskus zalać wodą (około 1 szklanka). oczywiście zagotowanej , gorącej wody.
Kuskus moczymy około 5-7min żeby namiękną.
Następnie go odcedzamy.
Miętę i pietruszkę obieramy z listków i je kroimy.
Z cytrynek wyciskamy sok i wyciągamy z niego pestki, nie są zbyt smaczne.
Pomidory kroimy na pół i wykrawamy nie potrzebne nam jego zielone części.
Mieszamy wszystko i podajemy schłodzone.
Kuskus moczymy około 5-7min żeby namiękną.
Następnie go odcedzamy.
Miętę i pietruszkę obieramy z listków i je kroimy.
Z cytrynek wyciskamy sok i wyciągamy z niego pestki, nie są zbyt smaczne.
Pomidory kroimy na pół i wykrawamy nie potrzebne nam jego zielone części.
Mieszamy wszystko i podajemy schłodzone.