melisa

melisa

Kucharz
[Przepisów: 2]

stek w parmezanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Stek z posiekanym tymiankiem, ew. estragonem czy rozmarynem zmieszanym z musztarda i pysznym parmezanem

stek w parmezanie

Składniki:

stek w parmezanie

 

  • sól, pieprz, odrobina oliwy z oliwek do pieczenia, 1 gałązka tymianku, 3 łyżki musztardy, 150 g startego

Sposób przygotowania:

stek w parmezanie
Nagrzać piekarnik (może być grill chociażby w ogrodzie) natrzeć mięso solą i pieprzem. Podgrzać oliwę na patelni i obsmarzyć w niej steki. Listki z tymianku odszypułować, posiekać i wymieszac z musztardą. Dodać do musztardy ser aby otrzymać gęsty krem. Ułożyć steki w owalnym naczyniu ( może być tacka na grila). Posmarować mięśo kremem i posypać je pozostałym serem. Piec aż z sera utworzy się chrupiąca warstwa.

Podawać można z pieczonymi ziemniakami, bobem czy zielonymi szparagami.

Tagi:

sery ser