Sposób przygotowania:
Schab faszerowany serem pleśniowym
Kawałek schabu skroić na dwa kotlety, jeżeli mają biały brzeg to należy ponacinać.
Farsz;
Cebulę i czosnek obrać drobno posiekać i wymieszać z serem pleśniowym oraz z posiekanymi ziołami.
W kotletach naciąć głębokie kieszonki, napełnić je przygotowanym farszem. Następnie spiąć wykałaczkami, mięso posmarować oliwą. Ułożyć na aluminiowej tacce wyłożonej folią aluminiową (gdyż tacka ma dziurki).
Tak przygotowane mięsko ułożyć na najniżej umieszczonym ruszcie opiec na rumiano z obu stron (gdzieś około 20 minut).
Podnieś ruszt, mięsko dopiec do miękkości.
Po zdjęciu z grilla doprawić solą. Podawać z grillowanymi warzywami, pieczonymi ziemniakami.
Farsz;
Cebulę i czosnek obrać drobno posiekać i wymieszać z serem pleśniowym oraz z posiekanymi ziołami.
W kotletach naciąć głębokie kieszonki, napełnić je przygotowanym farszem. Następnie spiąć wykałaczkami, mięso posmarować oliwą. Ułożyć na aluminiowej tacce wyłożonej folią aluminiową (gdyż tacka ma dziurki).
Tak przygotowane mięsko ułożyć na najniżej umieszczonym ruszcie opiec na rumiano z obu stron (gdzieś około 20 minut).
Podnieś ruszt, mięsko dopiec do miękkości.
Po zdjęciu z grilla doprawić solą. Podawać z grillowanymi warzywami, pieczonymi ziemniakami.
BozenaMatuszczyk
Dziękuję, miło mi.;)