Sposób przygotowania:
Szaszłyk z grilla z filetem wieprzowym i warzywami
► Polędwiczki umyć, osuszyć i pokroić na 2 cm. grube plastry. Plastry delikatnie rozgnieść dłonią. Papryki i cukinię ( cukinię zapomniałem kupić, ale należy do składników tej recepty ) umyć, papryki pokroić w kostkę o wielkości mięsa.
► Marynata: do miski wlać olej, miód, dodać musztardę, czosnek, słodką i ostrą paprykę i majeranek. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i wszystko razem wymieszać.
► Marynatę wymieszać z mięsem, przykryć i włóżyć do lodówki na 2 godziny, a najlepiej na całą noc. Mięso, papryki i cukinię, nadziać na przemian na patyczki do szaszłyków. Szaszłyki grillować na ogrodowym grillu lub na rozgrzanej patelni grillowej na wolnym ogniu przez około 5 minut z każdej strony.
► Marynata: do miski wlać olej, miód, dodać musztardę, czosnek, słodką i ostrą paprykę i majeranek. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i wszystko razem wymieszać.
► Marynatę wymieszać z mięsem, przykryć i włóżyć do lodówki na 2 godziny, a najlepiej na całą noc. Mięso, papryki i cukinię, nadziać na przemian na patyczki do szaszłyków. Szaszłyki grillować na ogrodowym grillu lub na rozgrzanej patelni grillowej na wolnym ogniu przez około 5 minut z każdej strony.