Stek w puree warzywnym

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

aromatyczna sarnina w puree warzywnym

Stek w puree warzywnym

Składniki:

Stek w puree warzywnym

 

  • 500 gram marchewki
  • 500 gram rzepy
  • sól,pieprz
  • 4 steki z sarniny
  • 3 łyżki przecieru żurawinowego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 50 gram masła
  • posiekana natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Stek w puree warzywnym
Marchewkę oraz rzepę oskrobałam i pokroiłam na małe kawałki. Zalałam je wrzącą osoloną wodą.Gotowałam na wolnym ogniu 15 minut aż warzywa zmiękły. Mięso z sarniny obtarłam w przyprawie wykonanej z : przecier żurawinowy wymieszałam z oliwą z oliwek,pieprzem. Ułożyłam na ruszcie i smażyłam po 5 minut z każdej strony. Ugotowane warzywa odlałam z wody.Dodałam masło i posiekaną natkę pietruszki.Utłukłam.Puree podawałam ze stekami jako danie główne.