Sposób przygotowania:
Stek w puree warzywnym
Marchewkę oraz rzepę oskrobałam i pokroiłam na małe kawałki. Zalałam je wrzącą osoloną wodą.Gotowałam na wolnym ogniu 15 minut aż warzywa zmiękły. Mięso z sarniny obtarłam w przyprawie wykonanej z : przecier żurawinowy wymieszałam z oliwą z oliwek,pieprzem. Ułożyłam na ruszcie i smażyłam po 5 minut z każdej strony. Ugotowane warzywa odlałam z wody.Dodałam masło i posiekaną natkę pietruszki.Utłukłam.Puree podawałam ze stekami jako danie główne.
Babciagramolka
Babciagramolka
A i jeszcze zaciekawiła mnie rzepa - mozesz opisać którą robiłaś ?
Smakowita88
Biała rzepa
Smakowita88
Nie marynowałam tylko obtoczyłam w przyprawach. Steki z części udźca
MagdaMM