Sposób przygotowania:
strzępiel w cytrynie na dziko(dziki ryż)
Ryż gotujemy osobno około 30min. -dziki, a 20 zwykły. Można, i ja to polecam kupić mieszany z parabolicznym- jest super i kolorowo.Rybę w zależności co mamy doprawiamy najlepiej dzień wcześniej a później na odrobinie masła i dobrej patelni pieczemy do 8 min. z każdej strony albo nawet mniej( oczywiście dla dietetyków ta rybka na parze jest super!) może być w mącznej panierce jak lubimy lub drobnej tartej bułce, ale i sama rybka jest superowa.a przyprawiamy w to co lubimy.np. jak lubimy czosnek to go dajemy. Ale z solą uważajmy jak kupimy strzępiela aby poznać smak ryby. Oczywiście kłania się grenadier ,bo jest podobnej kruchości, lub taniej wychodzi czerwona panga. Sałatka najlepiej szwedzka lub cygańska.
W czasie pieczenia wyciskamy sok z cytryny i podlewamy( w czasie pieczenia i po wyjęciu na półmisek). A zapach masła,cytryny i tak delikatnej ryby, tak nas otumani że...........
W czasie pieczenia wyciskamy sok z cytryny i podlewamy( w czasie pieczenia i po wyjęciu na półmisek). A zapach masła,cytryny i tak delikatnej ryby, tak nas otumani że...........