LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Studenciak

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Super danie dla studentów.

Studenciak Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Studenciak

 

  • ziemniaki ok. 1 kg
  • kiełbasa podlaska 1 słoik
  • sól
  • czubryca czerwona
  • olej lub masło 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Studenciak
Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, zalewamy wodą, solimy i gotujemy do miękkości. W tym czasie kiełbasę ze słoja wykładamy na patelnię z rozgrzanym tłuszczem, podsmażamy. Oprószamy czubrycą, nadal smażymy. Ugotowane ziemniaki odcedzamy, miażdżymy tłuczkiem, dodajemy podsmażoną kiełbasę, ubijamy. Wykładamy na talerze za pomocą łyżki do lodów. Podajemy z surówką i do popicia barszczem lub kapuśniakiem.
Studenciak
Podsmażanie kiełbasy ze słoja do studenciaka.
Studenciak
Smażenie kiełbasy oprószonej czubrycą czerwoną.
Studenciak
Miażdżenie ugotowanych ziemniaków do studenciaka.
Studenciak
Dodanie podsmażonej kiełbasy z czubrycą do ziemniaków.

Tagi:

kielbasa