Sposób przygotowania:
Studencka zapiekanka makaronowa
Cebulę drobno posiekać i zeszklić na oleju. Należy uważać, aby się nie przypaliła. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie z łyżeczką oleju. Po odcedzeniu połączyć z cebulą.
Jajka ubić z solą i pieprzem, wymieszać z makaronem. Przełożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą naczynia żaroodpornego albo formy na zapiekanki. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok 40-45 minut (do lekkiego zarumienienia).
Jajka ubić z solą i pieprzem, wymieszać z makaronem. Przełożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą naczynia żaroodpornego albo formy na zapiekanki. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok 40-45 minut (do lekkiego zarumienienia).