Sposób przygotowania:
Suflet czekoladowy.
Żółtka wymieszać z cukrem, wstawić do naczynia z gorącą wodą, ubijać aż zgęstnieją. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, połączyć z ostudzoną masą żółtkową. Czekoladę połamać na kawałki, włożyć do naczynia ustawionego na garnku z gorącą wodą. Rozpuścić czekoladę nie mieszając. Następnie dodać masło, delikatnie wymieszać. Kilka łyżek czekolady wylać cienką warstwą na marmurową lub plastikową plytkę, wstawić do lodówki żeby zastygla. Pozostałą czekoladę i filiżankę kawy dodać do masy śmietanowo-żółtkowej. Formę sufletową przedłużyć "mankietem" ze sztywnego papieru , natluścić. Masę sufleową przelać do formy, po czym wstawić do lodówki na 1 godzinę. Przed podaniem zastudzoną czekoladę z płytki połamać na nieregularne kawałki różnej wielkości i przybrać nią wierzch sufletu. Zdjąć papierowy mankiet. Smacznego...