agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

suflet morelowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Apetyczny suflet morelowy n mały deser.

suflet morelowy.

Składniki:

suflet morelowy.

 

  • 10 dag dżemu morelowego
  • 30 dag moreli z kompotu
  • 2 żółtka
  • 4 dag migdałów
  • 3-4 białka
  • 4 dag cukru pudru
  • tłuszcz

Sposób przygotowania:

suflet morelowy.
Morele kroimy na pół, wyjmujemy pestki i układamy w naczyniu żaroodpornym, które wysmarowaliśmy tłuszczem. Migdały sparzyć wrzątkiem, zdjąć skórkę i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dżem podgrzać, połączyć z żółtkami, polać morale, posypać migdałami. Nałożyć dekoracyjnie pianę z ubitych na sztywno białek z dodatkiem cukru. Zapiec w nagrzanym piekarniku.