misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Suflet morelowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Podawaj na ciepło z sosem morelowym....

Suflet morelowy

Składniki:

Suflet morelowy

 

  • 2 łyżki stołowe cukru
  • 1 łyżka stołowa masła
  • 3 jajka, żółtka oddzielone od białek
  • 4 łyżki stołowe konfitury morelowej
  • 4 łyżki stołowe odruchów chleba lub biszkoptu

 

Sposób przygotowania:

Suflet morelowy
Ubij cukier z masłem, aby uzyskać kremowa konsystencję. Dodaj żółtka i ubijaj przez kolejne 2 minuty. Dodaj morele i okruchy chleba lub biszkoptów. Na koniec dodaj białka ubite na sztywną pianę. Nałóż uzyskaną mieszankę do foremek. Foremki ustaw w żaroodpornym naczyniu, napełnionym wodą do wysokości ok. 4 cm. Piecz przez 15 minut w umiarkowanej temperaturze.
Podawaj na ciepło z sosem morelowym.