Sposób przygotowania:
Suflet pomarańczowy dla damy
Pomarańcze i cytrynę dokładnie umyć. Zetrzeć skórkę z cytryny. Z każdej pomarańczy ściąć górę, wydrążyć środek. W ten sposób uzyskamy kubeczki. Sokowirówką wycisnąć sok z 2 pomarańczy i 1/2 cytryny. Żółtka dokładnie utrzeć z cukrem na białą masę, dodać mąkę ziemniaczaną, aromat, skórkę z cytryny i soki. Zmiksować, połączyć bardzo delikatnie z ubitą na sztywno pianą. Napełnić pomarańczowe kubeczki masą do 3/4 wysokości ( suflet wyrośnie ). Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni 20 minut. Podawać gorące z pałeczkami czekoladowo - kakaowymi. Suflet należy przygotowywać i zapiekać bezpośrednio przed podaniem, bo szybko opada.
Sarenka
luna
jaNina
Evi
bernika
zewa
kinga