ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 270]

Surówka do obiadu z marchewki i rzodkiewki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Marchewka z rzodkiewką, to takie wiosenne połączenie. Doskonale nadaje się do obiadu, ale nie tylko.

Surówka do obiadu z marchewki i rzodkiewki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Surówka do obiadu z marchewki i rzodkiewki

 

  • 2 marchewki
  • pęczek rzodkiewki

 

Sposób przygotowania:

Surówka do obiadu z marchewki i rzodkiewki

ETAP 1:

Marchewki umyć, obrać. Zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Rzodkiewkę oddzielić od liści. Umyć dokładnie, usunąć ogonki. Zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać łyżkę oleju, łyżkę octu, łyżeczkę miodu i sól do smaku.

Wszystko dobrze wymieszać.

Podawać po zrobieniu.

Smacznego.

Surówka do obiadu z marchewki i rzodkiewki
Ścieranie marchewki i rzodkiewki na surówkę