Sposób przygotowania:
Surówka z rzodkiewki i kalarepki
Kalarepkę i marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Umyte rzodkiewki i obrane jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny.
Ogórki meksykańskie i pomidorki koktajlowe umyć i pokroić. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, skropić sosem winegret, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Ogórki meksykańskie i pomidorki koktajlowe umyć i pokroić. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, skropić sosem winegret, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
![Surówka z rzodkiewki i kalarepki Surówka z rzodkiewki i kalarepki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-rzodkiewki-i-kalarepki-378478.jpg)
![Surówka z rzodkiewki i kalarepki Surówka z rzodkiewki i kalarepki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-rzodkiewki-i-kalarepki-378479.jpg)
![Surówka z rzodkiewki i kalarepki Surówka z rzodkiewki i kalarepki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-rzodkiewki-i-kalarepki-378480.jpg)
![Surówka z rzodkiewki i kalarepki Surówka z rzodkiewki i kalarepki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-rzodkiewki-i-kalarepki-378481.jpg)