Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Surówka kapusty pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

szybka i pełna witamin surówka

Surówka kapusty pekińskiej

Składniki:

Surówka kapusty pekińskiej

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka kapusty pekińskiej
Kapustę pekińską poszatkować i lekko posolić. Odstawić żeby zmiękła. Pomidory umyć, albo jeśli ktoś woli sparzyć i obrac ze skórki. Pokroic w kosteczkę. Koperek opłukac i posiekać na małe kawałeczki. Kapustę wymieszać z pokrojonym pomidorami posiekanym koperkiem. Doprawic do smaku sola i pieprzem. Jeśli ktoś wolałby kwaskowe można pokroipić sokiem z cytryny. Podawac jako surówke do obiadu.

Tagi:

kapusta