jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Surówka marchewkowokalarepkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Surówka marchewkowokalarepkowa jest bardzo smaczna i zdrowa. Bardzo ciekawe połączenie kalarepki, marchwi, jabłka i orzechów.

Surówka marchewkowokalarepkowa

Składniki:

Surówka marchewkowokalarepkowa

 

Sposób przygotowania:

Surówka marchewkowokalarepkowa
Prażymy posiekane dość grubo orzechy włoskie. Odstawiamy do ostudzenia. Obieramy jabłko. Warzywa obieramy po czym ścieramy na tarce wraz z jabłkiem . Skrapiamy sokiem z cytryny, oliwą i mieszamy dokładnie.

Doprawiamy do smaku miodem, solą i pieprzem białym świeżo zmielonym. Rozkładamy porcje do salaterek. Posypujemy prażonymi orzechami.