WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1454]

Surówka obiadowa z kapusty pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Surówka obiadowa z poszatkowanej drobno kapusty pekińskiej z dodatkiem cebulki i jabłka, zaprawiona majonezem.

Surówka obiadowa z kapusty pekińskiej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka obiadowa z kapusty pekińskiej

 

  • 1 duży liść kapusty pekińskiej
  • mały kawałek cebuli
  • 0,5 jabłka
  • sól, pieprz
  • sok z cytryny
  • 1 łyżeczka majonezu

Sposób przygotowania:

Surówka obiadowa z kapusty pekińskiej

ETAP 1:

Liść kapusty pekińskiej taki bardzo duży umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym a następnie drobno poszatkować i wrzucić do miski.

Cebulę obrać i kawałek drobno posiekać. Dodać do kapusty.

Jabłko obrać, wykroić gniazda nasienne i połowę zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Dodać do miski. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

Dodać majonez i dokładnie wszystko wymieszać. Przed podaniem można schłodzić.

Surówka obiadowa z kapusty pekińskiej
Surówka z kapusty pekińskiej po wymieszaniu z majonezem
Surówka obiadowa z kapusty pekińskiej
Majonez dodany do pokrojonych i startych składników surówki
Surówka obiadowa z kapusty pekińskiej
składniki surówki doprawione solą, pieprzem i sokiem z cytryny
Surówka obiadowa z kapusty pekińskiej
pokrojona cebula dodana do kapusty pekińskiej

Tagi:

surówka