Sposób przygotowania:
Surówka obiadowa z kapusty pekińskiejETAP 1:
Liść kapusty pekińskiej taki bardzo duży umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym a następnie drobno poszatkować i wrzucić do miski.
Cebulę obrać i kawałek drobno posiekać. Dodać do kapusty.
Jabłko obrać, wykroić gniazda nasienne i połowę zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Dodać do miski. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Dodać majonez i dokładnie wszystko wymieszać. Przed podaniem można schłodzić.
![Surówka obiadowa z kapusty pekińskiej Surówka obiadowa z kapusty pekińskiej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-obiadowa-z-kapusty-pekinskiej-522938.jpg)
![Surówka obiadowa z kapusty pekińskiej Surówka obiadowa z kapusty pekińskiej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-obiadowa-z-kapusty-pekinskiej-522939.jpg)
![Surówka obiadowa z kapusty pekińskiej Surówka obiadowa z kapusty pekińskiej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-obiadowa-z-kapusty-pekinskiej-522940.jpg)
![Surówka obiadowa z kapusty pekińskiej Surówka obiadowa z kapusty pekińskiej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-obiadowa-z-kapusty-pekinskiej-522941.jpg)