kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1058]

Surówka z tartą dynią i miodowym dressingiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

W sezonie dyniowym możemy przygotować różne potrawy z dodatkiem dyni. Proponuję przygotować surówkę z miodowym dressingiem. Polecam jako dodatek do obiadu.

Surówka z tartą dynią i miodowym dressingiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z tartą dynią i miodowym dressingiem

 

Sposób przygotowania:

Surówka z tartą dynią i miodowym dressingiem
Dynie obieramy ze skórki, ścieramy na tarce o dużych oczkach.

Sałatę rwiemy na mniejsze części i myjemy, przekładamy na cedzak i odsączamy z wody.

Papryki myjemy i czyścimy, usuwamy pestki i kroimy w paseczki.

Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Mieszamy składniki na dressing. 
Startą dynię i pokrojone warzywa przekładamy do miski i polewamy dressingiem. Mieszamy.  
Surówka z tartą dynią i miodowym dressingiem
Obraną ze skórki dynię ścieramy na tarce.
Surówka z tartą dynią i miodowym dressingiem
Umytą paprykę kroimy w paseczki, cebulę i czosnek w kosteczkę.
Surówka z tartą dynią i miodowym dressingiem
Składniki dressingu wkładamy do miski i mieszamy.
Surówka z tartą dynią i miodowym dressingiem
Wszystkie składniki surówki wkładamy do miski i mieszamy.