Sposób przygotowania:
Surówka z tartą dynią i miodowym dressingiem
Dynie obieramy ze skórki, ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Sałatę rwiemy na mniejsze części i myjemy, przekładamy na cedzak i odsączamy z wody.
Papryki myjemy i czyścimy, usuwamy pestki i kroimy w paseczki.
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Mieszamy składniki na dressing.
Sałatę rwiemy na mniejsze części i myjemy, przekładamy na cedzak i odsączamy z wody.
Papryki myjemy i czyścimy, usuwamy pestki i kroimy w paseczki.
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Mieszamy składniki na dressing.
Startą dynię i pokrojone warzywa przekładamy do miski i polewamy dressingiem. Mieszamy.
![Surówka z tartą dynią i miodowym dressingiem Surówka z tartą dynią i miodowym dressingiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-tarta-dynia-i-miodowym-dressingiem-522627.jpg)
![Surówka z tartą dynią i miodowym dressingiem Surówka z tartą dynią i miodowym dressingiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-tarta-dynia-i-miodowym-dressingiem-522629.jpg)
![Surówka z tartą dynią i miodowym dressingiem Surówka z tartą dynią i miodowym dressingiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-tarta-dynia-i-miodowym-dressingiem-522630.jpg)
![Surówka z tartą dynią i miodowym dressingiem Surówka z tartą dynią i miodowym dressingiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-tarta-dynia-i-miodowym-dressingiem-522632.jpg)