2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1469]

Surówka obiadowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 14

Surówka z kapusty pekińskiej na bazie sosu jogurtowo-majonezowego to propozycja jako dodatek do pieczonych mięs.

Surówka obiadowa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Surówka obiadowa

 

  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 2 pomidory malinowe
  • 1 długi ogórek
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 cebuli
  • 1 sos koperkowo-ziołowy
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • 1 łyżka majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka obiadowa
Warzywa myjemy, kapustę pekińską szatkujemy drobno , pomidora, ogórka i paprykę kroimy w kostkę , kukurydzę osączamy z zalewy mieszamy wszytko razem w misce. Sos: Majonez łączymy z jogurtem wsypujemy sos koperkowo-ziołowy doprawiamy do smaku solą i pieprzem , polewamy sałatkę mieszamy przed podaniem.
Surówka obiadowa
wszystkie składniki sałatki mieszamy robimy sos i polewamy

Tagi:

sosy