iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Surówka obiadowa z octem balsamicznym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Jak dawno nie robiłam surówki ..hmmm dlatego dziś coś specjalnego z dobrym sosem z dodatkiem octu balsamicznego. Do tego dużo koperku hmm..pasuje do każdego obiadku jak i solo.

Surówka obiadowa z octem balsamicznym

Składniki:

Surówka obiadowa z octem balsamicznym

 

  • 1/2 głowy kapusty

 

  • 2 cebule

 

  • 2 marchewki

 

  • 1 pęczek koperku

 

  • olej

 

  • ocet balsamiczny

 

 

 

  • cukier

 

Sposób przygotowania:

Surówka obiadowa z octem balsamicznym
Kapustę kroimy w paseczki. Marchewki obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Cebule obieramy i siekamy drobno. Koperek myjemy i kroimy. Składniki mieszamy z sobą .

Robimy sos. Mieszamy olej z octem balsamicznym. Solimy do smaku i dodajemy cukru dla przełamania smaku.

Doprawiamy pieprzem .

Sos dobrze mieszamy i dodajemy do sałatki. Wszystko razem dobrze mieszamy i chłodzimy surówkę.