Stenka

Stenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 250]

Surówka obiadowa z pora

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smaczna i szybka surówka do obiadu i ciepłych mięsnych dań kolacyjnych z białej części pora i jabłek.

Surówka obiadowa z pora

Składniki:

Surówka obiadowa z pora

 

Sposób przygotowania:

Surówka obiadowa z pora
Białą część pora opłukać, osuszyć. Przekroić wzdłuż na pół a potem na cienkie półkola. Sparzyć wrzątkiem, osaczyć. i wystudzić.

Kwaśne jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne i zetrzeć na grubej tarce do warzyw. Wymieszać por z jabłkiem, doprawić solą i pieprzem.

Wierzch posypać zieloną natką pietruszki. 

Tagi:

pory