Sposób przygotowania:
Surówka obiadowa z brokułem
Kapusty myjemy suszymy i kroimy drobno przekładamy do dużej miski . Pora białą część i cebule kroimy drobno dodajemy do kapusty .Lekko solimy i ugniatamy ręką . Brokuła gotujemy na parze .Po ugotowaniu kroimy drobno ,dodajemy do kapusty .Marchewkę dość dużą obieramy i ścieramy duże oczka na tarce jarzynowej . Czarna rzepę obieramy i ścieramy drobno na małych oczkach . Wszystkie składniki mieszamy .
Robimy sos winegret z proszku mieszając go z wodą i oliwą .Dodajemy do sałatki ,mieszamy .Dodajemy ok 2 łyżki majonezu .Mieszamy doprawiamy sola pieprzem i sokiem z limonki do smaku .Odstawiamy na 20 min ,żeby składniki połączyły się przeszły smakiem
Robimy sos winegret z proszku mieszając go z wodą i oliwą .Dodajemy do sałatki ,mieszamy .Dodajemy ok 2 łyżki majonezu .Mieszamy doprawiamy sola pieprzem i sokiem z limonki do smaku .Odstawiamy na 20 min ,żeby składniki połączyły się przeszły smakiem