misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Surówka po prasku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Składniki wymieszać z majonezem, doprawić do smaku, solą, pieprzem i ....

Surówka po prasku

Składniki:

Surówka po prasku

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka po prasku
Skorzonerę umyć, obrać, opłukać, włożyć do lekko zakwaszonej wody, aby nie ściemniała. Wyjmować po 1 sztuce i ucierać na tarce o dużych otworach, skrapiając sokiem cytrynowym. Jabłko umyć, obrać, zetrzeć na tarce,, dodać do skorzonery. Składniki wymieszać z majonezem, doprawić do smaku, solą, pieprzem i zieloną pietruszką. Orzechy sparzyć, obrać ze skórki i posypać surówkę.