iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Surówka porowo- jabłkowa z kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Surówka porowo- jabłkowa z kapustą

Surówka porowo- jabłkowa z kapustą

Składniki:

Surówka porowo- jabłkowa z kapustą

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka porowo- jabłkowa z kapustą
Kapustę białą kroimy w cienkie paseczki. Pora i marchewkę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Pora myjemy i kroimy w plasterki. Jabłko nie obieramy usuwamy gniazdo nasienne i ścieramy na tarce. Wszystkie składniki mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy śmietanę i majonez. Mieszamy i chłodzimy.