Sposób przygotowania:
Surówka z białej kapusty z marchewką i papryką
Białą kapustę poszatkować, posolić i odstawić na 15 minut. Po tym czasie odcisnąć powstały sok.
Marchewkę zetrzeć na grubych oczkach i dodać do kapusty. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Dodać drobno pokrojoną zieloną cebulkę.
Skropić sokiem z cytryny, olejem rzepakowym. Oprószyć solą i pieprzem.
Wymieszać i podawać jako dodatek do drugiego dania.
Marchewkę zetrzeć na grubych oczkach i dodać do kapusty. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Dodać drobno pokrojoną zieloną cebulkę.
Skropić sokiem z cytryny, olejem rzepakowym. Oprószyć solą i pieprzem.
Wymieszać i podawać jako dodatek do drugiego dania.
![Surówka z białej kapusty z marchewką i papryką Surówka z białej kapusty z marchewką i papryką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-bialej-kapusty-z-marchewka-i-papryka-435202.jpg)
![Surówka z białej kapusty z marchewką i papryką Surówka z białej kapusty z marchewką i papryką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-bialej-kapusty-z-marchewka-i-papryka-435203.jpg)
![Surówka z białej kapusty z marchewką i papryką Surówka z białej kapusty z marchewką i papryką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-bialej-kapusty-z-marchewka-i-papryka-435204.jpg)
![Surówka z białej kapusty z marchewką i papryką Surówka z białej kapusty z marchewką i papryką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-bialej-kapusty-z-marchewka-i-papryka-435205.jpg)