Sposób przygotowania:
Surówka z białej kapusty z czarnuszką
Kapustę poszatkować i przełożyć do dużej miski. Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym, do smaku dodać świeżo zmielony pieprz kolorowy. Dodać do poszatkowanej kapusty i dokładnie wymieszać. Następnie dodać czarnuszkę, ilość wedle uznania, ja dałam ok 1/2 łyżeczki a potem jeszcze posypałam surówkę na wierzchu.
Jeszcze raz wszystko wymieszać i odstawić na minimum 30 minut.
Czarnuszka choć drobniutka to ma dosyć specyficzny smak więc jeśli za nim nie przepadacie można do surówki dodać ziarna czarnego sezamu.
Jeszcze raz wszystko wymieszać i odstawić na minimum 30 minut.
Czarnuszka choć drobniutka to ma dosyć specyficzny smak więc jeśli za nim nie przepadacie można do surówki dodać ziarna czarnego sezamu.
szpileczka