WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1567]

Surówka z białej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Łatwa i szybka do zrobienia surówka z białej kapusty z marchewką i cebulą, idealna do obiadu z mięsem.

Surówka z białej kapusty Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z białej kapusty

 

  • 1/8 główki białej kapusty
  • 2 małe marchewki
  • 1 mała cebula
  • 1,5 łyżki posiekanego koperku
  • Sól, pieprz do smaku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Surówka z białej kapusty

ETAP 1:

Kapustę zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Przełożyć na sito, posolić i odstawić na 10-15 minut.

Po tym czasie przełożyć do miski. Marchewki obrać i zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Dodać do kapusty. Cebulę obrać i posiekać. Dodać do miski. Dodać koperek, olej i przyprawy. Wymieszać.

Przełożyć do salaterki.

Podawać schłodzoną.

Surówka z białej kapusty
Wszystkie składniki surówki wymieszane w misce z przyprawami i olejem
Surówka z białej kapusty
Posiekany koperek dodany do pozostałych składników
Surówka z białej kapusty
Starta na tarce marchewka dodana do kapusty
Surówka z białej kapusty
Starta kapusta na durszlaku posypana solą