Sposób przygotowania:
Szybka surówka obiadowa
Kapustę białą obieramy z brzydkich liści, kroimy na ćwiartki, następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach. Marchewkę po obraniu i opłukaniu również ścieramy na tarce o dużych oczkach do startej kapusty.
Do całości dodajemy obraną drobno pokrojoną cebulę, doprawiamy do smaku pieprzem i solą oraz cukrem i octem.
Na koniec dodajemy majonez i śmietanę, całość dokładnie mieszamy do połączenia składników i odstawiamy na 30 minut do przegryzienia smaków.
Podajemy do drugiego dania.
Rada;
Śmietanę możemy zastąpić jogurtem naturalnym, a cebulę można zastąpić porem.
Do całości dodajemy obraną drobno pokrojoną cebulę, doprawiamy do smaku pieprzem i solą oraz cukrem i octem.
Na koniec dodajemy majonez i śmietanę, całość dokładnie mieszamy do połączenia składników i odstawiamy na 30 minut do przegryzienia smaków.
Podajemy do drugiego dania.
Rada;
Śmietanę możemy zastąpić jogurtem naturalnym, a cebulę można zastąpić porem.