-AGULINA-

-AGULINA-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 190]

Surówka z białej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Surówka z białej kapusty, marchewki i jabłka. Szybka, prosta i zdrowa. Taka surówka to doskonały dodatek do jesienno-zimowych obiadów.

Surówka z białej kapusty Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z białej kapusty

 

  • mała kapusta
  • 2 marchewki
  • 2 jabłka
  • sól, pieprz
  • 3 łyżki majonezu

Sposób przygotowania:

Surówka z białej kapusty
Białą kapustę poszatkować. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Marchew obrać i również zetrzeć na tarce jarzynowej na tych samych oczkach co jabłko. 

Wszystkie składniki umieścić w misce. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać majonez. 

Dokładnie wymieszać. 
Surówka z białej kapusty
Białą kapustę poszatkować.Umieścić w misce.
Surówka z białej kapusty
Marchew obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej.
Surówka z białej kapusty
Jabłko obrać,usunąć gniazda nasienne i również zetrzeć na tarce.
Surówka z białej kapusty
Dodać sól,pieprz oraz majonez. Wymieszać.