Sposób przygotowania:
Zupa jarzynowa na żeberkach
Żeberka dokładnie myjemy. Zalewamy wodą i gotujemy.
W tym czasie obrane jarzyny ścieramy na tarce. Jak wywar się gotuje dodajemy przygotowane jarzyny. Dodajemy kostkę rosołową i gotujemy do miękkości.
Natkę pietruszki myjemy i osuszamy. Drobno kroimy.
Na koniec dodajemy do zupki i doprawiamy do smaku.
W tym czasie obrane jarzyny ścieramy na tarce. Jak wywar się gotuje dodajemy przygotowane jarzyny. Dodajemy kostkę rosołową i gotujemy do miękkości.
Natkę pietruszki myjemy i osuszamy. Drobno kroimy.
Na koniec dodajemy do zupki i doprawiamy do smaku.
![Zupa jarzynowa na żeberka Zupa jarzynowa na żeberka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-jarzynowa-na-zeberka-436306.jpg)
![Zupa jarzynowa na żeberka Zupa jarzynowa na żeberka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-jarzynowa-na-zeberka-436307.jpg)
![Zupa jarzynowa na żeberka Zupa jarzynowa na żeberka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-jarzynowa-na-zeberka-436308.jpg)
![Zupa jarzynowa na żeberka Zupa jarzynowa na żeberka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-jarzynowa-na-zeberka-436309.jpg)