Sposób przygotowania:
Zupa gulaszowa z papryką i pomidorami
Mięso kroimy w kostkę. Oprószamy solą i pieprzem i przesmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Przekładamy do miski wyłożonej ręcznikiem papierowym, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Cebulę siekamy i szklimy na niewielkiej ilości oliwy. Do cebuli dodajemy pokrojoną w kostkę włoszczyznę i dodajemy słodką paprykę. Całość chwilę smażymy. Następnie zalewamy bulionem, doprawiamy do smaku, dodajemy mięso i gotujemy ok 30 minut, aż mięso zmięknie.
Do zupy dodajemy pomidory, koncentrat i paprykę. Całość gotujemy, aż warzywa i mięso będzie miękkie.
Smacznego!
Cebulę siekamy i szklimy na niewielkiej ilości oliwy. Do cebuli dodajemy pokrojoną w kostkę włoszczyznę i dodajemy słodką paprykę. Całość chwilę smażymy. Następnie zalewamy bulionem, doprawiamy do smaku, dodajemy mięso i gotujemy ok 30 minut, aż mięso zmięknie.
Do zupy dodajemy pomidory, koncentrat i paprykę. Całość gotujemy, aż warzywa i mięso będzie miękkie.
Smacznego!