Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Surówka z białej rzodkwi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczna surówka z rzodkwi startej na tarce, z dodatkiem posiekanej natki pietruszki. Dobrze smakuje z daniami mięsnymi lub z rybą.

Surówka z białej rzodkwi  Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z białej rzodkwi

 

  • rzodkiew biała 400 gram
  • natka pietruszki 1/2 pęczka
  • majonez 1 łyżka
  • jogurt naturalny 2 łyżki
  • musztarda 1 łyżeczka
  • ocet winny 1 łyżka
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z białej rzodkwi
Rzodkiew obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. Wrzucamy do miski.

Do rzodkwi dodajemy oczyszczoną i posiekaną natkę pietruszki.

Dodajemy jogurt naturalny, majonez, musztardę i ocet winny. Dokładnie mieszamy.

Doprawiamy surówkę do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz solą.

Podajemy jako dodatek do obiadu.  


Surówka z białej rzodkwi
Rzodkiew obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. Wrzucamy do miski.
Surówka z białej rzodkwi
Dodajemy oczyszczoną i posiekaną natkę pietruszki.
Surówka z białej rzodkwi
Dodajemy jogurt naturalny, majonez, musztardę i ocet winny. Dokładnie mieszamy.